Bun venit si distractie placuta! Speram sa va simtiti bine pe acest forum, un forum deschis catre noutati si sugestii, un forum pentru toti, unde fiecare isi poate crea propria lume si ne poate impartasii ideile sale.


  ^^ Gimp 2.8

  Distribuiţi
  avatar
  `Swan †
  Admin

  Mesaje : 79
  Data de înscriere : 03/04/2013
  Varsta : 20
  Localizare : Peste tot si nicaieri

  ^^ Gimp 2.8

  Mesaj Scris de `Swan † la data de Mar Apr 16, 2013 5:41 am

  Stiu ca nu sunt singura care nu stie sa faca colturile unei poze, transparente pentru a o pune pe forum sau pe orice alt site. Adica eu acum am reusit. Si am sa vad ajut si pe voi. ^^ Este chiar usor. Laughing

  1. Deschideti Gimp 2, dand dublu click stanga pe iconita.

  2. Puneti fotografia in chenarul alb. Acel chenar se va mari, in functie de poza.

  3. Dati click dreapta pe fotografie si selectati: Selectie -> Rounded Rectagle... , iar cand va aparut acel chenar micut, dati pana ajungeti la 50%. Aici depinde cat de rotunjite vreti sa fie colturile. Dar 50% este potrivit. Parerea mea.

  4. Dati click dreapta pe poza, si selectati: Selectie -> Inverseaza.

  5. Click dreapta pe imagine si selectati: Editare -> Taiere.

  6. Dinnou click dreapta pe imagine si selectati: Strat -> Transparenta -> Adauga un canal alfa. Apoi mai dati inca o data pe Strat -> Transparenta, iar acum, -> Culoare la alfa. Acea portiune care a fost taiata, trebuie sa se faca in doua nuante de gri, cu patratele.

  7. Dati sus in colt, stanga la Fisier -> Exporta... -> iar sus unde scrie Nume (numele pozei) stergeti .jpg si scrieti .png. Acest lucru inseamna ca are continut transparent. Alegeti locul unde salvati fotografia, si dati Exporta.

  8. O sa va apara un chenar, cu cerinte care sa le bifati/ debifati. Debifati acolo unde scrie " Salveaza culoarea de fundal" , apoi dati din nou Exporta.

  9. Rezultatul.   Acum este: Joi Dec 13, 2018 4:08 am